Ukategorisert

Hvorfor lager vi ny politikk?

Det er Hadia Tajik, nestleder i Arbeiderpartiet, som stiller spørsmålet Hvorfor lager vi politikk?

Svaret på spørsmålet vil variere ettersom hvem du spør. For Arbeiderpartiet er det fordi partiet liker å oppdatere seg litt av og til. Spørsmålet kom på e-post i forbindelse med at Hadia Tajik har lagt fram forslag til partiprogram for neste valgperiode, på landsmøtet.

Å vedta program er naturlig i alle de politiske partiene. Først og fremst fordi programarbeidet er en demokratisk prosess, en prosess med debatter der ulike syn og standpunkt kommer til synet. Når programmet er vedtatt, bruker partiene programmet til å kjøpe velgere for skattefinansierte penger. Det er få parti, Liberalistene er et herlig unntak, som drastisk vil redusere bruk av skattefinansierte penger.

Dersom programutkastet blir lagt fram for å oppdatere seg, hvorfor har ikke Hadia Tajik presentert et utkast med store endringer? Vi vet; ikke bare liberalister, men også mange andre, at mye av politikken er mislykket. Politikerne bruker for mye skattefinansierte penger sammenlignet med inntektene fra skatter og avgifter. Vi ser en mislykket narkotika- og spillpolitikk. Likevel vil Hadia Tajik oppdatere seg og partiet litt i forbindelse med partiprogrammet for neste valgperiode.

Litt er for lite i mange sammenhenger!

Mest lest

Arrangementer