Ukategorisert

Hvorfor lager vi ny politikk?

Det er Hadia Tajik, nestleder i Arbeiderpartiet, som stiller spørsmålet Hvorfor lager vi politikk?

Svaret på spørsmålet vil variere ettersom hvem du spør. For Arbeiderpartiet er det fordi partiet liker å oppdatere seg litt av og til. Spørsmålet kom på e-post i forbindelse med at Hadia Tajik har lagt fram forslag til partiprogram for neste valgperiode, på landsmøtet.

Å vedta program er naturlig i alle de politiske partiene. Først og fremst fordi programarbeidet er en demokratisk prosess, en prosess med debatter der ulike syn og standpunkt kommer til synet. Når programmet er vedtatt, bruker partiene programmet til å kjøpe velgere for skattefinansierte penger. Det er få parti, Liberalistene er et herlig unntak, som drastisk vil redusere bruk av skattefinansierte penger.

Dersom programutkastet blir lagt fram for å oppdatere seg, hvorfor har ikke Hadia Tajik presentert et utkast med store endringer? Vi vet; ikke bare liberalister, men også mange andre, at mye av politikken er mislykket. Politikerne bruker for mye skattefinansierte penger sammenlignet med inntektene fra skatter og avgifter. Vi ser en mislykket narkotika- og spillpolitikk. Likevel vil Hadia Tajik oppdatere seg og partiet litt i forbindelse med partiprogrammet for neste valgperiode.

Litt er for lite i mange sammenhenger!

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Inflasjon og korrupsjon i massedemonstrasjonens tidInflasjon og korrupsjon i massedemonstrasjonens tid
    De siste månedene har sett voldsomme protester i Irak, Iran, Hong Kong, Bolivia, Chile og Venezuela. Demonstrantene har ulik overbevisning, men forenes i kravet om politiske reformer.
  • Roboter iblant ossRoboter iblant oss
    Effektive altruister er mer opptatt av regnestykker, og forstår lite av hvordan mennesker faktisk tenker og føler.
  • Fremtiden verken kan eller bør planleggesFremtiden verken kan eller bør planlegges
    Offentlige myndigheter er uegnet til å planlegge fremtiden. Noen ganger er offentlig intervensjon giftigere enn en slange. Derfor bør markedet reguleres minst mulig.