Ukategorisert

Godt spørsmål fra Jan Bøhler

Saudi-Arabia blir tema i Stortingets ordinære spørretime på onsdag, takket være Arbeiderpartiets Jan Bøhler.

AP-representanten stiller spørsmål til utenriksministeren.
«I Saudi-Arabia praktiseres ekstrem kjønnsapartheid og kvinneundertrykking. Nylig prøvde den saudiarabiske kvinnen Dina Ali å rømme fra tvangsekteskap i hjemlandet. Men på Filippinene ble hun fratatt dokumentene og ifølge venner, vitner og en internasjonal støttekampanje bortført tilbake til Saudi-Arabia, hvor ingen siden har sett henne. Vil regjeringen se det som en del av oppfølgingen av handlingsplanen mot sosial kontroll, tvangsekteskap m.m. å ta opp Dinas sak og lignende saker med Saudi-Arabia og andre berørte stater?»

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer