Ukategorisert

Må registrere seg i et nasjonalt register

Stortingsflertallet og regjeringen imponerer ikke for tiden, for å uttrykke det på en mild og pen måte.

Fredag sendte regjeringen forslag om registrerings- og tilsynsordning for salg av tobakksvarer til Stortinget for behandling.

Forslaget om endringer i tobakksskadeloven vil erstatte bevillingsordningen for salg av tobakk. Bevillingsordningen, som ble vedtatt i mars 2013, har ikke blitt satt i kraft av fordi den var unødvendig omfattende og byråkratisk, ifølge Helse- og omsorgsdepartementet.

Ordningen regjeringen vil ha på plass, innebærer at virksomheter som driver stedlig salg til forbruker og grossister plikter å registrere seg i et nasjonalt register. Forslaget innebærer også at detaljistene får en plikt til å etablere internkontroll, og at kommunene får tilsynsansvar for detaljistene. Helsedirektoratet skal etter forslaget føre tilsyn med grossistene.

Reguleringer avler reguleringer, og alle partiene på Stortinget er like ille når det gjelder å begrense eiendomsrettigheter.

Tags:

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Myten om Says lovMyten om Says lov
  Ikke engang Say trodde på Says lov.
 • Tiåret det var så brattTiåret det var så bratt
  Det har vært et interessant tiår. Miljø, økonomi og minoriteter har vært sentralt.
 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • Ja til bompengerJa til bompenger
  Bompenger er en rettferdig måte å finansiere veier på.
 • Jeg tok en million fra de fattigeJeg tok en million fra de fattige
  Gjennom å låne og investere er det mulig å tjene gode penger, på bekostning av fellesskapet.
 • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
  FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.
 • 30 år siden Berlinmuren falt30 år siden Berlinmuren falt
  Da jeg var ung, forstod jeg ikke de eldres følelser for 8. mai 1945. Det endret seg 9. november 1989. Berlinmuren hadde falt.