Ukategorisert

Må registrere seg i et nasjonalt register

Stortingsflertallet og regjeringen imponerer ikke for tiden, for å uttrykke det på en mild og pen måte.

Fredag sendte regjeringen forslag om registrerings- og tilsynsordning for salg av tobakksvarer til Stortinget for behandling.

Forslaget om endringer i tobakksskadeloven vil erstatte bevillingsordningen for salg av tobakk. Bevillingsordningen, som ble vedtatt i mars 2013, har ikke blitt satt i kraft av fordi den var unødvendig omfattende og byråkratisk, ifølge Helse- og omsorgsdepartementet.

Ordningen regjeringen vil ha på plass, innebærer at virksomheter som driver stedlig salg til forbruker og grossister plikter å registrere seg i et nasjonalt register. Forslaget innebærer også at detaljistene får en plikt til å etablere internkontroll, og at kommunene får tilsynsansvar for detaljistene. Helsedirektoratet skal etter forslaget føre tilsyn med grossistene.

Reguleringer avler reguleringer, og alle partiene på Stortinget er like ille når det gjelder å begrense eiendomsrettigheter.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer