Ukategorisert

Advokat risikerer 15 års fengsel i norsk ferieparadis

Det er i overkant av 10 000 elektroniske signeringer på saken for den thailandske menneskerettighetsadvokaten Sirikan Charoensiri.

Sirikan Charoensiri kan få opptil 15 års fengsel hvis hun blir offisielt tiltalt for «oppvigleri og deltagelse» i «ulovlige demonstrasjoner». Årsaken: Hun har engasjert seg for fengslede studenter som hadde deltatt i fredelige demonstrasjoner, ifølge Amnesty.no.

Amnesty har startet underskriftkampanje for Sirikan Charoensiri.

Politiet i Thailand mener hun har brutt straffeloven ved å «holde tilbake bevis» og «nekte å samarbeide med politiet». Politiet etterforsket henne også fordi de mente hun hadde kommet med falske anklager mot dem. Advokaten risikerer 15-års fengselsstraff i en rettssak som er alt annet enn rettferdig dersom hun blir tiltalt.

Skriv under på aksjonen du også, på Amnesty.no.

Alle advokatene i hele verden skal ha frihet til å forsvare klientene uten frykt for straffeforfølgelse eller andre former for represalier.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer