Ukategorisert

Politikere mangler magemål. Ordfører vil ha ny avgift!

Robert Jensen (Ap), ordfører og Vardø og leder i Øst-Finnmark regionråd, mener selskapene i petroleumsnæringen bør betale en ny avgift.

Aktørene i denne næringen betaler ekstreme mengder skatter ag avgifter, penger politikerne har brukt til å bygge opp en velferdsstat som ikke er bærekraftig.

AP-politikeren ønsker en ny skatt for selskapene, en skatt som skal gå til regionrådene slik at rådene kan bygge opp kompetanse. Han mener en del kommuner må forberede seg til petroleumsnæringen inntar Barentshavet for fullt.

–Det å sikre bosetting og kompetanse klarer ikke bedriftene i utredningsfasen og letefasen. De vil først spørre etter arbeidskraft under utbygging og drift, og da er det for sent å lete etter kompetanse, sier Robert Jensen til Radio Nordkapp.

Dersom Jensen har et poeng i at små samfunn må bygge opp kompetansen for å møte petroleumsnæringen, bør politikerne bruke litt av skatteinntektene aktørene allerede betaler inn. Oljeselskapene bør ikke betale mer skatt!

Mest lest

Arrangementer