Ukategorisert

Fryktelig mange potensielle velgere for Alliansen

Teoretisk er det vanskelig å forsvare EU og EØS ut fra liberalistisk argumentasjon, men også liberalister lever i virkelighetens verden. Samarbeid mellom land er en del av virkeligheten.

Ved stortingsvalget i høst kan borgerne stemme på Alliansen, et nasjonalistisk alternativ med én hovedsak: Et krav om en folkeavstemning om Norges fortsatte medlemskap i EØS og Schengen.

I en meningsmåling har det kommet frem at 47 prosent av de spurte vil ha folkeavstemning om EØS-avtalen, helt i tråd med fanesaken til Alliansen.

EØS- og EU-minister Frank Bakke-Jensen mener at det i denne urolige tiden for Europa er viktigere enn noen gang å hegne om EØS-avtalen.

–Avtalen sikrer norske bedrifter, arbeidstakere og studenter like rettigheter med andre europeere i et fellesskap på 500 millioner mennesker, sier Bakke-Jensen til Dagsavisen.no.

Norge er som et lite land med åpen økonomi helt avhengig av handel mellom land. De som er motstandere av EØS-avtalen bør komme opp med et godt alternativ. Individuelle handelsavtaler med hvert enkelt land høres forlokkende ut, men er alternativet troverdig?

Alliansen er ledet av Hans Jørgen Lysglimt Johansen, en person som er godt kjent i det liberalistiske miljøet i Norge.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer