Ukategorisert

Argument for å beholde kontanter

Hans Christian Færden, grunnlegger av JA til kontanter, mener fjerning av kontanter vil være starten på å fjerne demokratiet, ifølge en kronikk som har blitt publisert på Dinside.no.

Fysiske penger er under et press fra ulike aktører. Det kommer påstander om at en digitale utviklingen vil gjøre fysiske kontanter overflødige.

–Personvern er innvendingen om lag 70 prosent av JA til kontanters medlemmer peker på som det de er mest urolig for. Alt vi betaler digitalt blir automatisk sporet. Se bare hvordan annonser knyttet til hva du nettopp så etter på internett dukker opp på skjermen din i lang tid etterpå, skriver Hans Christian Færden i kronikken.

–Menneskehetens historie siden Babylon er historien om gull, makt og kontroll. Etter å ha sett hva Snowden avslørte er det neppe for sterkt å si at lite ser ut til å ha endret seg når det gjelder maktens behov for å bevare sin makt? I 2017 pakkes begrunnelsene riktignok inn i kamp mot terror, men det gamle utsagnet om at: «Veien til helvetet alltid har vært brolagt med gode intensjoner» synes etter Wikileaks avsløringer og Snowden å stå seg godt fortsatt? Handler et kontantløst samfunn også om dette? Det spør Hans Christian Færden om i kronikken som er lenket på Dagbladet.no.

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Subsidiert er ikke frittSubsidiert er ikke fritt
  Det er naivt å tro at subsidiert kunst ikke er politisk styrt. Kunstnere laller seg inn i en følelse av selvstendighet, men er kjøpt og betalt av staten.
 • Joda, det drypper nedoverJoda, det drypper nedover
  Trickle down economics er blitt en slags vits. Men ikke la deg lure: Den stemmer.
 • Fremtiden verken kan eller bør planleggesFremtiden verken kan eller bør planlegges
  Offentlige myndigheter er uegnet til å planlegge fremtiden. Noen ganger er offentlig intervensjon giftigere enn en slange. Derfor bør markedet reguleres minst mulig.
 • Et korrumpert monopolEt korrumpert monopol
  Norsk Tipping har skaffet seg et monopol på gambling i Norge gjennom "bestikkelser" av idrett og kultur.
 • KommunazismenKommunazismen
  Den politiske avstanden mellom kommunisme og nazisme er mindre enn folk flest forstår.
 • Selve boken om Berlinmurens fallSelve boken om Berlinmurens fall
  Hvis du vil lese noe intenst spennende og faglig solid om Berlinmuren siste dager, trenger du ikke lete videre.
 • Storflyplassen som ble et kaosStorflyplassen som ble et kaos
  Byggingen av Berlins nye flyplass skulle bevise at offentlig sektor kunne takle store prosjekter bedre enn den private.