Ukategorisert

Argument for å beholde kontanter

Hans Christian Færden, grunnlegger av JA til kontanter, mener fjerning av kontanter vil være starten på å fjerne demokratiet, ifølge en kronikk som har blitt publisert på Dinside.no.

Fysiske penger er under et press fra ulike aktører. Det kommer påstander om at en digitale utviklingen vil gjøre fysiske kontanter overflødige.

–Personvern er innvendingen om lag 70 prosent av JA til kontanters medlemmer peker på som det de er mest urolig for. Alt vi betaler digitalt blir automatisk sporet. Se bare hvordan annonser knyttet til hva du nettopp så etter på internett dukker opp på skjermen din i lang tid etterpå, skriver Hans Christian Færden i kronikken.

–Menneskehetens historie siden Babylon er historien om gull, makt og kontroll. Etter å ha sett hva Snowden avslørte er det neppe for sterkt å si at lite ser ut til å ha endret seg når det gjelder maktens behov for å bevare sin makt? I 2017 pakkes begrunnelsene riktignok inn i kamp mot terror, men det gamle utsagnet om at: «Veien til helvetet alltid har vært brolagt med gode intensjoner» synes etter Wikileaks avsløringer og Snowden å stå seg godt fortsatt? Handler et kontantløst samfunn også om dette? Det spør Hans Christian Færden om i kronikken som er lenket på Dagbladet.no.

Mest lest

Arrangementer