Ukategorisert

Skap arbeidsplasser ved å respektere eiendomsrettigheter

Arbeiderpartiet gjennomfører en undersøkelse om arbeidsledighet.

Som regjeringsparti har Arbeiderpartiet ledet landet med lav og høy ledighet. Virkemidlene partiet har brukt, er ikke virkemiddel liberalister setter stor pris på. Partiet ønsker en voldsom stor offentlig sektor, finansiert av skatter og avgifter. Det er også liten tvil om at Arbeiderpartiet mer enn gjerne begrenser viktige friheter og eiendomsrettigheter med lover og regler. Samtidig er det faktisk mulig å være helt enig i noen få av spørsmålene som partiet spør om i undersøkelsen. Blant annet: «Lav ledighet og flere arbeidsplasser i privat sektor bør være målet for vår neste regjering».

Arbeidsledighet kan bli ett av de sentrale temaene under valgkampen.

Politikerne bør kutte skatter og avgifter, og dermed også størrelsen på offentlig sektor, for at private bedrifter skal kunne skape mange flere arbeidsplasser. Norge burde vært et skatteparadis for privat næringsliv! Arbeidsgiveravgiften, for å nevne en bestemt skatt, er en håpløs skatt med tanke på arbeidsplasser. Det er ikke sikkert arbeidsledigheten blir lavere på kort sikt, men på sikt vil offentlig sektors bli bærekraftig med omlegging av den økonomiske politikken.

Er du nysgjerrig på undersøkelsen til Arbeiderpartiet? Den ligger på nett.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer