Ukategorisert

Oslo Freedom Forum 2017- program tirsdag 23.mai

Tirsdag starter den tradisjonelle delen av Oslo Freedom Forum, med innledninger og paneldebatter. En rekke temaer fra alle verdens hjørner skal omtales og debatteres.

Første sesjon: Wai Wai Nu fra Burma skal snakke om Rohingya-minoritetens kår under nobelprisinner Aung Sann Suu Kyis styre. Raed Al Saleh skal snakke om organisasjonen White Helmets arbeid i Syria under borgerkrigen. Den gravende og anonymiserte journalisten Anas Aremeyaw Anas fra Ghana skal snakke om arbeidet med å avdekke korrupsjon og menneskerettighetsbrudd i Afrika.

Andre sesjon: Den kjente forfatteren av boken GULag, Anne Applebaum skal snakke om å redde demokratiet fra desinformasjon. Ahmedur Rashid Chowdhury spør om hvem som dreper bloggerne i Bangladesh. Leyla Hussein fra Somalia skal snakke om kampen mot kjønnslemlestelse av kvinner som et menneskerettighetsbrudd og ikke en kulturell eller etnisk tradisjon. Xavier «Bonil» Bonilla er en karikaturtegner fra Ecuador og skal snakke om myndighetenes frykt for kritikk gjennom karikaturtegninger.

Tredje sesjon: Maldivenes første folkevalgte president Mohamed Nasheed skal snakke om kuppet han ble utsatt for. Grace Jo skal fortelle om hvordan hun rømte fra diktaturet i Nord-Korea. Vian Dakhil er medlem av parlamentet i Irak – og tilhører Yezidi-minoriteten. Hun skal fortelle om deres kamp mot IS. Grace Gao er datter av en kinesisk menneskerettighetsadvokat, og hun forsvarer selv dissidenter og religiøse minoriteter mot forfølgelse fra kinesiske myndigheter. For dette utsettes hun for angrep fra myndighetene.

Fjerde sesjon: Joe Lonsdale skal snakke om hvordan teknologi kan brukes i kampen mot korrupsjon. Antonietta Ledezma er datter av borgermesteren i Venezuelas hovedstad Caracas, som holdes fengslet av regimet til Nicolas Maduro. Memory Banda skal snakke om kampen for å forby barneekteskap i Malawi.

Se hele programmet og les mer om talerne her:

Opening Remarks – Oslo Nye Theater

Thor Halvorssen, Founder, Oslo Freedom Forum

Erna Solberg, Prime Minister of Norway

09:30 Session 1 – Oslo Nye Theater

Wai Wai Nu – My Struggle for Burma’s Future
Raed Al Saleh – The White Helmets
Anas Aremeyaw Anas – Name, Shame, and Jail

11:30 Session 2 – Oslo Nye Theater

Introduction: Michel Forst

Anne Applebaum – Saving Democracy from Disinformation
Ahmedur Rashid Chowdhury – Who is Killing Bangladesh’s Bloggers?
Leyla Hussein – The Cruel Cut
Xavier Bonilla – Caricatura Subversiva

12:30 Film screening and Q&A with Maria Toorpakai: “Girl Unbound” – Spikersuppa Square

OFF 2017 speaker Maria Toorpakai defies the Taliban by disguising herself as a boy so she can play sports. Soon her true identity is revealed and she and her family start receiving death threats. Learn what happens and meet Maria during a Q&A session after the screening. 

14:00 Performance – Oslo Nye Theater: Standup by Chris Turner

Session 3 – Oslo Nye Theater

Introduction: Marietje Schaake

Mohamed Nasheed – After the Coup in the Maldives
Grace Jo – My Journey from North Korea to America
Vian Dakhil – One Yazidi Against ISIS
Grace Gao – A China More Just

15:30 Session 4 – Oslo Nye Theater

Introduction: Jon Von Tetzchner

Joe Lonsdale – Tech Against Corruption
Antonietta Ledezma – #SOSVenezuela
Memory Banda – Outlawing Child Marriage

OSLO FREEDOM FORUM

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer