Magasin

Oslo Freedom Forum – program onsdag 24.mai

Onsdag skal blant annet Vaclav Havel-prisen for kreativ motstand deles ut. Den siste sesjonen foregår på utendørsscenen i Spikersuppa. Se programmet og les mer om onsdagens talere.

I dagens første sesjon skal Maria Toorpakai Wazir snakke om hvordan man kunne skjule seg for Taliban. Guillermo Fariñas Hernández skal snakke om livet som cubansk revolusjonær. Zhanna Nemtsova, datteren til den russiske opposisjonspolitikeren Boris Nemtsov skal fortelle om hvordan makthaverne i Kreml myrdet faren hennes. Luis Almagro er tidligere utenriksminister i Uruguay og tidligere generalsekretær i Organisasjonen av amerikanske stater (OAS) og skal snakke om sin rolle som diplomat.

I dagens andre sesjon skal Raed Fares snakke om kampen for et fritt Syria. Firuzeh Mahmoudi driver en amerikanskbasert organisasjon som jobber for menneskerettigheter i Iran. Evan Mawarire har startet organisasjonen #ThisFlag som bygger opp en bevegelse blant unge i Zimbabwe mot Robert Mugabes diktatur. Elif Shafak skal snakke om hvordan demokratiet forsvinner i Tyrkia.

10:00 2017 Václav Havel International Prize for Creative Dissent Ceremony – Oslo Nye Theater

Performance: Carah Faye

Introduction: Garry Kasparov, Chairman of the Human Rights Foundation

10:30 Session 5 – Oslo Nye Theater

Introduction: Kimberley Motley

Maria Toorpakai Wazir – Hiding From the Taliban in Plain Sight
Guillermo Fariñas Hernández – The Life of a Cuban Revolutionary
Zhanna Nemtsova – The Kremlin Killed My Father
Luis Almagro – A New Kind of Diplomat

12:00 Session 6 – Oslo Nye Theater

Introduction: Julia Paige

Raed Fares – Building a Free Syria One Town at a Time
Firuzeh Mahmoudi – United for Iran
Evan Mawarire – #ThisFlag
Elif Shafak – Turkey and the Loss of Democracy

13:30 Panel: Your Human Rights – Spikersuppa

Join activists from around the world for a discussion on why education is the key to defending democracy, and learn about their work on the front lines of advancing human rights, with an in-depth look at Angola, Iran, and Vietnam.

OSLO FREEDOM FORUM

Mest lest

Arrangementer