Ukategorisert

Lotteritilsynet melder at tre av fem har stoppet pengespilltransaksjoner

Tre av fem betalingsformidlere har stoppet formidling av pengespilltransaksjoner til nordmenn etter at Lotteritilsynet sendte vedtak til norske banker, ifølge Lotteritilsynet.

I vinter ble det sendt vedtak om at syv spesifikke kontoer skulle stenges. Steget fra Lotteritilsynet var oppfølging av betalingsforbudet som trådte i kraft 1. juni 2010, et fullstendig mislykket forbud gjennom syv år. Selv om norske politikere vedtok betalingsforbud og Lotteritilsynet har fulgt opp vedtaket etter beste evne, har kunder i Norge spilt på spilleselskap i utlandet gjennom internett. Overføring av penger har vært uproblematisk.

Lotteritilsynet har, ifølge eget nettsted, fått bekreftet at tre av fem betalingsformidlere har innført nye rutiner og stoppet pengespilltransaksjoner til nordmenn.

Spilleselskap Liberaleren har vært i kontakt med i dag, spilleselskap med lisenser i utlandet, sier norske kunder også i fremtiden vil ha tilgang til lovlige bankkontoer gjennom lisenser. Selv om Lotteritilsynet har sendt ut nye endringsvedtak til banker, vil kunder i Norge fortsatt kunne spille via internett hos aktører norske politikere misliker som pesten.

En proteksjonistisk spillpolitikk er mislykket, selv om Lotteritilsynet er fornøyd med resultatet fra vedtak som ble sendt ut i mars.

Mest lest

Arrangementer