Ukategorisert

Avdekket skattejuks blant rike i Skandinavia

Det er naturlig at mange vil beholde mest mulig av egne penger.

De aller rikeste i husholdningene i Skandinavia har unndratt mer enn 30 prosent av den skatten de skulle ha betalt, viser en ny studie, ifølge Forskning.no.

Det har blitt forsket på skatteunndragelse i Norge, Sverige og Danmark. Studien viser at det er de rikeste som unndrar skatt i størst utstrekning.

Ifølge forskerne har tre prosent av befolkningen som helhet unndratt skatt som skulle vært betalt. Med stigende inntekt øker andelen som jukser på skatten. Denne muligheten får de rikeste fordi det er mulig å gjemme penger i utlandet.

Forskerne har kombinert bruk av data fra bankkontoer i Sveits i den såkalte Swissleaks med informasjon fra Panama-dokumentene og annen informasjon som kommer fra skattemyndighetene.

For liberalister er prinsippet, at pengene du tjener tilhører deg. De fleste liberalister godtar skatter og avgifter, men nivået på skatter (avgifter) er høyt. Dermed er det enkelt å forstå og forsvare at mange unndrar skatt.

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Voltaire – vi trenger deg!Voltaire – vi trenger deg!
  Filosofen Voltaire formulerte selve essensen for forsvaret av ytringer.
 • Nordmenn minst liberalistiske på to tiårNordmenn minst liberalistiske på to tiår
  Høyresiden må ta hovedansvaret for at nordmenn er blitt mer positive til statlig innblanding og reguleringer og mer negative til privatisering.
 • Selve boken om Berlinmurens fallSelve boken om Berlinmurens fall
  Hvis du vil lese noe intenst spennende og faglig solid om Berlinmuren siste dager, trenger du ikke lete videre.
 • Overlagt sløsingOverlagt sløsing
  Tenk deg et barnetog som strekker seg fra Oslo S til Slottet. Vet du hvilken fremtid politikerne har planlagt for dem?
 • Verdens mest berømte kvinneVerdens mest berømte kvinne
  Inger Merete Hobbelstad har skrevet en mangesidig biografi om den britanniske monarken med innblikk i historie, politikk og samfunnsliv.
 • 30 år siden Berlinmuren falt30 år siden Berlinmuren falt
  Da jeg var ung, forstod jeg ikke de eldres følelser for 8. mai 1945. Det endret seg 9. november 1989. Berlinmuren hadde falt.
 • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
  FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.