Ukategorisert

Ny skatt for mange borgere

Dersom det blir en avgift knyttet opp mot hver person over en viss alder og som har inntekt, betyr det økt skatt for en stor del av befolkningen.

Familie- og Kulturkomiteen har lagt frem innstillingen om hvordan NRK skal finansieres i fremtiden. Flertallet ønsker en avgift knyttet opp mot hver person, uansett om personen bruker NRKs tilbud eller ikke. Typisk sosialdemokratisk politikk. Urettferdighet satt i system av stortingspolitikere.

–Flertallet har kommet fram til at en foretrukket modell der alle over en viss alder og som har inntekt, skal være med på dette NRK-bidraget, sier Svein Harberg (H), leder av Familie- og Kulturkomitteen på Stortinget, til Dagbladet.no.

Etter planen skal Stortinget behandle saken om ny finansiering av NRK 7. juni.

Dagens TV-skatt er en betydelig byrde for befolkningen. Skatten gir NRK over fem milliarder kroner i inntekter. Det er mulig Stortinget vedtar en lav avgift per person i begynnelsen, men vi vet av erfaring at avgiften blir økt jevnt og trutt.

Mest lest

Arrangementer