Ukategorisert

Politikerne er helt vanlige personer

Når Stortinget ikke takler et byggeprosjekt tilfredsstillende, hvordan skal de samme politikerne løse de virkelige store utfordringene?

I Norge har vi gitt politikerne mye makt. De bestemmer det meste gjennom store deler av borgenes liv, stikk i strid med det liberalister ønsker.

I dag ble Riksrevisjonens rapport om Stortingets byggeprosjekt Prinsens gate 26 mv. overlevert presidentskapet. Det er en kritisk rapport som påpeker mangler i planlegging og organisering av prosjektet. Prosjektet har gått på en kostnadssprekk av dimensjoner. Sprekken er så stor, at det bør få konsekvenser for folkevalgte. Dessverre har vi, bortsett fra gjennom valg, begrensede muligheter til sanksjoner etter elendig styring. Prinsens gate 26 mv. har blitt styrt dårlig av Stortinget!

Når Stortinget ikke kan styre et slikt prosjekt på en tilfredsstillende måte, hvordan skal de samme politikerne kunne utforme vellykket politikk innenfor for eksempel utdanning og helse? Altså på områdene som er viktige for folk flest.

Liberalister vet at politikerne er vanlige personer, uten superkrefter. Derfor ønsker vi et system med mindre makt og ansvar til staten, og mer frihet til enkeltmenneske. Det katastrofale stortingsprosjektet er nok et signal på at politikerne ikke er supermenn og superkvinner.

Stortinget.no melder at råbygget til Prinsens gate 26 vil stå ferdig som planlagt over nyttår 2018, mens de innvendige arbeidene vil være ferdig høsten 2018.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer