Ukategorisert

Politisk reklame på fjernsyn er likebehandling mellom ulike aktører

Formålet med proposisjonen er likere konkurransevilkår, samt bedre finansieringsmulighetene til norske kringkastere vis-à-vis kringkastere som sender fra andre EØS-land.

Dersom politikerne virkelig ønsket likere konkurransevilkår burde antall reguleringer vært redusert drastisk. Innstillingen viser at politikerne ønsker å bestemme deler av innholdet på norske sendinger, et område markedet regulerer fint uten politisk innblanding.

Tilrådningen fra familie- og kulturkomiteen på Stortinget, viser at komiteen ønsker at kringkastere kan ikke sende reklame for livssyn eller politiske budskap i fjernsyn. Dette gjelder også tekstfjernsyn, ifølge innstillingen som ligger på Stortinget.no.

P4 kan sende politisk reklame, men ikke TV2. Stortingspolitikere, dette er så ulogisk det kan få blitt!

Saken blir behandlet på onsdag i Stortinget.

Tags:

Mest lest

Arrangementer