Ukategorisert

Litt mer IOC-penger forandrer lite

Å arrangere Olympiske Leker er ofte dyrt for skattebetalerne, uansett hvor lekene arrangeres.

Det er OL-debatt i Sverige. Som i Norge ønsker idrettstopper i vårt naboland, at Stockholm skal søke om å få arrangere Olympiske Leker i 2026. Foreløpig har det politisk flertall sagt nei, men den olympiske komiteen i Sverige håper politikerne snur etter at det ble klart at IOC skal bevilge mer penger til arrangørene.

OL har blitt så stort og kostbart arrangement, at politikerne må bruke skattefinansierte penger til lekene. Så lenge skattebetalerne må bidra, bør politikerne si nei. Ingen som misliker OL eller idrett bør gjennom skattefinansierte penger betale for arrangementet Dette liberalistiske prinsippet står seg godt i Norge og Sverige.

Hvis IOC ønsker Olympiske Leker, bør organisasjonen kjøpe landområde og arrangere OL drevet og finansiert av arrangøren. Enkelt og greit.

Tags:

,

Mest lest

Arrangementer