Ukategorisert

Stor nedgang i fraværet for elever i videregående skole

Fraværsregelen som ble innført fra skoleåret 2016/2017 har gitt elever mindre fleksibilitet og frihet, men fraværet har gått mye ned.

Foreløpige tall fra Utdanningsdirektoratet viser at fraværet i videregående skole har gått kraftig ned etter innføringen av fraværsgrensen. En elev i videregående skole har typisk tre dager og åtte timer fravær dette skoleåret, mens det forrige skoleår var fem dager og 12 timer.

Statsminister Erna Solberg og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen presenterte tallene på en pressekonferanse onsdag formiddag. Høyre-duoen la ikke skjul på at regelendringen har virket etter hensikten.

Fra forrige skoleår er nedgangen i fraværet 40 prosent for dager og 33 prosent for timer.

Videregående skole er skattefinansiert. Det skulle bare mangle at politikerne ønsker best mulig utnyttelse av pengene. Det er synd og muligens forståelig for mange, at det politiske ønsket gir elevene mindre fleksibilitet og frihet.

Reduksjonen i fraværet viser at det har vært mye skulk i videregående skole.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer