Ukategorisert

Venstre gir seg ikke, vil ha lobbyregister

Forslaget om lobbyregister på Stortinget er gammelt. Venstre er ett av partiene som markedsfører seg som partiet som ønsker mer åpenhet i beslutningsprosessene.

Et register over hvem politikerne på Stortinget møter vil ikke gi full åpenhet. Stortingsrepresentanter møter trolig langt flere som vil påvirke beslutninger utenfor stortingsbygninger. Å registrere alle møtene er umulig, både i teori og praksis.

Gjennom et register på Stortinget, eventuelt også i regjeringen og departementene, får allmenheten få vite mer om hvem som forsøker å påvirke beslutningstagere. Den informasjonen er viktig, selv om mer av kontakt mellom personer trolig blir flyttet ut av kontorene til politikerne.

Rebekka Borsch, stortingskandidat for Buskerud Venstre, var i dag på Dagsnytt Atten og argumenterte for et lobbyregister.

Mest lest

Arrangementer