Ukategorisert

Et skille mellom partiene

Dersom Arbeiderpartiet ønsker et nokså tett samarbeid med Rødt og Miljøpartiet De Grønne, kan det gi en valgkamp med klare politiske skiller mellom parti og alternativ.

Jonas Gahr Støre, leder i Arbeiderpartiet, har åpnet for et samarbeid med Miljøpartiet og Rødt fra sak til sak, for eksempel i budsjett. Nå ønsker Jan Tore Sanner (H) arbeiderpartilederen lykke til, ifølge Dagbladet.no.

I norsk politikk er de store partiene nokså enige i de største og viktigste sakene. Det er nyanser som skiller partiene i praktisk politikk, selv om politikerne i retorikken prøver å vise skillelinjer. Statsbudsjettbehandlingen hvert eneste år viser at Høyre og Arbeiderpartiet er sosialdemokrater med blått og rødt slips.

Dersom vi får en valgkamp som tyder på at Rødt og Miljøpartiet De Grønne får betydelig gjennomslag hos Arbeiderpartiet, gjør det norsk politikk spennende. Rødt og Miljøpartiet skiller seg klart ut fra den gråe massen, uten at det betyr at Liberaleren synes partiene har gode løsninger.

Liberalister har irritert seg over KrFs gjennomslag i norsk politikk. Tenk hvor frustrerende det kan bli med MDG og Rødt-gjennomslag gjennom en hel valgperiode. Jonas Gahr Støre har med noen uttalelser gjort valgkampen veldig interessant!

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer