Ukategorisert

Et par av alternativene er mye verre enn selvmordsserie på Netflix

«13 Reasons Why» ble diskutert på sosiale medier etter at Netflix hadde premiere på serien som handlet om selvmord.

Serien handler om en tenåringsjente som gjør selvmord. Før hun tar sitt eget liv spiller hun inn kassetter med forklaringer på valget hun har tatt. Serien er sterk og god, men kanskje først og fremst fordi selvmord er mystisk; mediene omtaler som regel ikke selvmord.

Åpenhet er nøkkelordet for et varmere samfunn. Gjennom åpenhet bryter vi ned tabuer og stigma.

«13 Reasons Why» utløste en tydelig økning i Google-søk etter selvmord og selvmordsmetoder, viser en ny studie, ifølge NRK.no.

Det er enkelt å kritisere at en mediegigant lager underholdning av noe vondt og mørkt. At ungdommer tar egne liv er tragisk, kun tragisk. Samtidig er valget enkelt for de fleste av oss dersom alternativet er forbud eller nekte ungdommer å se på slike serier. Lite trumfer åpenhet, også på områdene som er veldig problematiske for mange personer.

Netflix skal lage sesong nummer to av «13 Reasons Why».

Mest lest

Arrangementer