Ukategorisert

Løsningen på narkotikarelaterte problem?

Er det noe vi burde lært, er det at straff ikke fungerer spesielt godt innenfor området narkotika.

På sosiale medier er det mange debatter, merkelige påstander og forslag. Liberaleren kom over et par av forslagene i formiddag.

En nettbruker skriver at han kjenner en som ble tatt med narkotika der borte, tydeligvis Russland nettbrukeren mener. Personen ble sendt uten sin vilje, skriver nettbrukeren, til et behandlingssted i Sibir. Etter at han hadde vært der i seks måneder, ville han ikke røre eller være i nærheten av narkotika.

I en ny post skriver den samme nettbrukeren, at han forsvarer tvungen behandling på institusjon. En arbeidsinstitusjon bør ligge på Svalbard eller Finnmarksvidda. Nettbrukeren mener den bør ligge så langt unna fastboende, at ingen tenker på rømming. Nettbrukeren gjentar Sibir-påstanden i debatten.
–Kjenner en som ble tatt for å importere narko i Russland. Han ble sendt på seks måneder arbeidsleir i Sibir. Han kunne gå fra leiren, men i minus 30 var det verre enn å bli. I dag lever personen uten narkotika. Han vil ikke høre snakk om narkotika, ifølge nettbrukeren.

Skribenten bor i en region der det kan bli kaldt om vinteren, langt kaldere enn minus 30 grader i Indre-Finnmark. I Kautokeino og Karasjok er det levende lokalsamfunn, selv om gradestokken viser mye mer kulde enn minus 30 på de kaldeste vintermånedene. Og ja; det er brukere av narkotika også i Kautokeino og Karasjok.

Ruspolitikk bør bli en del av høstens valgkamp!

Liberaleren har holdt nettbrukeren med de merkelige påstandene anonym.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer