Ukategorisert

Vil ha narko- og sexsalg?

Liberalister ønsker et annerledes samfunn med betydelig mer frihet. Eiendomsrettighetene er sentrale element i ideologien.

Samtidig kommer liberalister aldri til å heie på rusmisbrukere og personer som gjennom sex driver med utroskap. At liberalister ikke vil forby narkotika og sexkjøp betyr ikke at frihetsvennlige borgere forsvarer alle valgene menneskene tar.

I flere oppslag om partiet Liberalistene vinkler medier, blant annet Bergens Tidende, på at Liberalistene ønsker narkosalg og bordell. Det er for så vidt riktig basert på eiendomsrettighetene, men liberalister kommer aldri til å være en heiagjeng i dagens velferdsstat på personer som misbruker rus. Hva som er misbruk vil variere ettersom menneskene er ulike.

Partileder Arnt Rune Flekstad skriver på Facebook, at ikke ønske om forbud er ikke det samme som å ønske det. Det er godt skrevet og sier mye om hvordan liberalister tenker.

Liberaleren skriver mye om rusmidler, inkludert narkotika. Vi gjør ikke dette fordi vi ønsker at folk flest skal benytte narkotika, men fordi det ideologisk er umulig å forsvare forbudslinjen. Dessuten ser vi og mange andre, at krigen mot narkotika har vært en fiasko.

Bent Johan Mosfjell, én av Norges mest liberale personer og grunnleggeren av Liberaleren, er avholdsmann. Selv om han ikke misbruker rusmidler mener han at politikken aldri blir for liberal.

Frihet medfører stort ansvar for eget liv!

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Jarle Larsen
Jarle Larsen
4 years ago

Rus-politisk analyse. Godt skrevet og godt forklart. Jeg holder meg til rus siden og støtter det som står. Det første som slår meg er Høyres skive bom. Videre kriminalisering eller halv-kriminalisering er uaktuelt for bruker organisasjonene. Intet om oss uten oss! Det burde de ha lært. Forutsigbar, blir ikke godtatt! Det er overraskende at Senterpartiet som skal rydde opp i reformpsykosen, ikke klarer å uttrykke noen form for medmenneskelighet. Alt tyder på at holdningene har snudd. I en folkeavstemning nå ville mer enn 70% ( påstand ) svart ja. Dessuten er cannabis legalisering, nøkkelen til de andre utfordringene. AP må… Read more »

Fra arkivet