Ukategorisert

Burde fjernet formueskatten

Hvis formueskatten er så ille som Høyre-politikere hevder, noe den er, hvorfor har ikke Høyre, FrP, Venstre og KrF, sørget for at skatten ble fjernet i inneværende periode?

Liberaleren vet at partiene har forskjellige utgangspunkt i spørsmålet om formueskatt. Samtidig har de fire samarbeidspartiene forhandlet om mange saker i inneværende periode. Høyre og FrP har gitt mye til KrF og Venstre de siste fire årene, så mye at det burde vært mulig å avvikle skatten dersom ønsket om det var stort nok.

I statsbudsjettsammenheng betyr formueskatten lite for den skattefinansierte velferdsstaten.

–Jeg synes det urimelig at bedrifter som taper penger, skal betale en straffeskatt. Og når vi tillegg vet at utenlandske eiere slipper unna den samme skatten, blir det ekstra urimelig. For Høyres del vil vi alltid jobbe for å ha et rettferdig skattesystem, hvor de som har mest bidrar mest, skriver Bent Høie, nestleder i Høyre, i et leserinnlegg som ble sendt ut fredag morgen.

Hvis formueskatten er så urimelig, hvorfor har ikke Høyre benyttet muligheten i løpet av fire år?

Skatt er tyveri!

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer