Ukategorisert

Andre land har også formueskatt

At andre land har en skatt som er prinsipielt betenkelig og som svekker næringsliv, er ikke en god grunn til å beholde den norske formueskatten.

Mange, også Liberaleren, har omtalt formueskatten som særnorsk. Jan Tore Sanner har blitt faktasjekket av Faktisk.no etter en slik påstand.

–Det er ikke helt feil å si at vår formuesskatt er «særnorsk». Det hadde vært riktig å omtale den som «uvanlig», og innretningen er selvsagt ikke helt lik fra land til land. Men når Sanner definerer «særnorsk» som noe som bare rammer norskeide bedrifter, er det misvisende, og delvis feil, melder Faktisk.no.

Vanlige argument mot formueskatten, er at skatten favoriserer utenlandske bedrifter, og driver gründere og innovasjonsbedrifter ut av landet. Formuesskatten gjør det veldig vanskelig å eie selskap med stor papirverdi. For liberalister er dette en skatt som gir redusert frihet, verdier som allerede har blitt beskattet på andre måter.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer