Ukategorisert

Veldig få politikere vil privatisere helsetjenesten

I overskriften på en e-post fra Arbeiderpartiet, slår Arbeiderpartiet fast at partiet tar opp kampen mot økt privatisering av helsetjenesten.

Ingen av de store partiene ønsker å privatisere helsetjenesten. Det er forskjeller på penger partiene bevilger til helse. Det er også noen forskjeller på organisering, men ingen av de store politiske partiene vil privatisere denne delen av offentlig sektor.

Liberalistene er et hederlig unntak, men oppslutningen til Liberalistene er lav.

Hva er privatisering?
At det offentlige (stat, fylke, kommune) ikke har ansvar for verken å finansiere eller produsere en vare eller tjeneste, og heller ikke har noe ansvar for at en vare/tjeneste i det hele tatt blir produsert. Hvis du har behov for denne varen eller tjenesten må du selv både betale for den, og finne noen som vil lage den.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer