Ukategorisert

NSU – Terror i Tyskland

Serien NSU – Terror i Tyskland, har vært sendt på NRK. Serien ligger på NRK.no i én måned.

Det er en mørk og sterk dramaserie fra Tyskland i 2016, basert på en av de mest omtalte terrorsakene i Tyskland etter 2. verdenskrig. Vi følger en jente som faller for en skrulling av en fyr i nazimiljøet. Hatet mot innvandrere vokser. Sammen planlegger en liten gjeng terrorhandlinger for å renvaske landet for alt og alle de misliker.

I tre deler følger vi terroristene, ofrene og etterforskerne. For Liberalister er handlingen motbydelig, samtidig er det fint at filmskapere i Tyskland dokumenterer en forferdelig historie.

Ikke lystig underholdning foran skjermen, men absolutt verdt noen timer i stolen med terrorister, ofrer og etterforskere.

I introen på hver episode får vi vite, at de faktiske handlingene ikke er avdekket. Serien gjør ikke krav på å være en autentisk gjengivelse av hver eneste detalj. Serien inneholder element av fiksjon.

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Innvandring og SvalbardInnvandring og Svalbard
    Svalbard er et godt eksempel på hva som menes med fri innvandring. Egenfinansiert innvandring for fredelige mennesker.
  • Ny moderne rettsstatNy moderne rettsstat
    John Rawls rettferdighetsteori er et forsøk på å begrunne politisk makt og se statens funksjon gjennom nye øyne – eller kanskje heller bak et slør?
  • Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?
    Klima og miljø er del av bærekraftsmålene. Hvordan skal dette samle menneskeheten? Og hvordan var det nå med rettsstaten? Siste og fjerde del av en artikkelserie om bærekraftsmålene – med en oppsummering.