Ukategorisert

Norge går glipp av næringsetableringer på grunn av byråkrati

Ett av de større industriprosjektene i Nord-Norge er gruvedrift i Kvalsund, et prosjekt det har blitt jobbet med i 12 år.

Prosessen fortsetter, selv etter 12 år. I dag har FeFo-styret behandlet utslippstillatelsen til Nussir. Ettersom det er spesielle vedtekter for styret i FeFo går saken videre til Sametinget og derfra til departement som trolig innvilger tillatelsen til slutt.

–Vi er i ferd med å byråkratisere oss i hjel. I 12 år har det blitt jobbet for å starte gruvedrift i Kvalsund, men det er klart landet mister næringsetableringer fordi ting tar alt for lang tid. Det sier Terje Wikstrøm (Ap), ordfører i Kvalsund, til Radio Nordkapp.

At private aktører jobber med et prosjekt i 12 år og fortsatt er det uklart om tillatelsene kommer, er ingen humoristisk vits. Det er sannheten om byråkrati og Nussir i Finnmark.

Mest lest

Arrangementer