Ukategorisert

Kamp om spillpolitikken i retten

I én uke skal Ottar Dalset kjempe med nebb og klør mot den norske stat i Oslo tingrett. Målet? Å felle spillmonopolet til Norsk Tipping, ifølge VG.

Det er vanskelig å forstå den norske spillpolitikken for oss som ønsker etableringsfrihet og åpen konkurranse. De sosialpolitiske argumentene er ikke gode ettersom det statlige selskapet Norsk Tipping hele tiden jobber for høyere omsetning. På grunn av det såkalte monopolet går blant annet idretten glipp av mange millioner kroner hvert år.

–Små lag og foreninger bør få en jevnest mulig fordeling av overskuddet fra det nasjonale pengespill- og lotterimarkedet. Det skjer ikke gjennom dagens såkalte enerettsmodell. Lekkasjen til utenlandske nettspillselskap er så stor at det er til å bli forstyrret av. Derfor må myndighetene utfordres gjennom rettssystemet, sier Dalset, ifølge VG.

Hvis man skal kritisere FrP og Venstre for noe fra forrige valgperiode, er det at partiene ikke kjørte Høyre hardere på spillpolitikk. Det kan bli lenge til neste gang de tre partiene har flertallet på Stortinget.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer