Ukategorisert

Danske sammenligner kostnader

Når budsjettet blåses opp gjennom bruk av skattefinansierte penger, ender det ofte med ufornuftig bruk av penger.

Jesper Worre trodde knapt det han så da han fikk se Bergen-VMs budsjett, ifølge TV2.no.

Jesper Worre, sjef for VM i sykling i København i 2011, reagerer på flere av budsjettpostene, spesielt etter sammenligninger med budsjettet som VM i 2011 hadde.

Det danske budsjettet var på 25 millioner kroner. Bergen-budsjettet er mye høyere, selv etter nedjusteringen på grunn av manglende sponsorinntekter. I tillegg ligger det an til underskudd for den norske VM-arrangøren.

–Det er vanskelig å si, men det er noen vanvittige kostnader på 25 millioner til løypen, 17 millioner til media og presse, 20 millioner til administrasjonen. Jeg forstår ikke de tallene. Jeg forstår ikke hva som ligger bak, sier Jesper Worre til TV2.

Det er på tide at Norge innfører prinsippet, om at arrangøren av et arrangement betaler kostnadene uten bruk av skattefinansierte penger. Det er altfor enkelt for arrangører å få tilgang til skattefinansierte penger, uansett om arrangement er lite eller stort.

Ingen som misliker sport sterkt bør betale for idrettsarrangement gjennom skatter og avgifter.

Tags:

Mest lest

Arrangementer