Ukategorisert

16 måneder i statens tjeneste

16 måneder førstegangstjeneste, tvangstjeneste for staten er lenge. Det er fryktelig lenge!

Fredag presenterte forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) stortingsproposisjonen om Landmakten. Det ble lagt vekt på milliardinvesteringer til nytt materiell og infrastruktur de kommende årene, penger som medfører at Stortinget må foreta tøffe prioriteringer. Det ble også presentert en nyhet om økt tilstedeværelsen i Finnmark. Skribenten var mest spent på førstegangstjenesten, om hvor ille regjeringen vil gjøre ordningen som minner mistenkelig mye om slaveri. For stillinger i Hæren som krever mest utdanning og kompetanse, blir det 16 måneder førstegangstjeneste ifølge regjeringens forslag. 16 måneder er lenge, spesielt for ungdommer som ikke har takket ja tilbudet.

Ettersom forsvarsministeren og regjeringen har innsett at mye utdanning og god kompetanse er fordeler for Forsvaret, burde flere argumentert for at ordningen med førstegangstjeneste ble opphevet.

Dem som er uenige med Liberalerens standpunkt om militær førstegangstjeneste, kan hevde at ordningen nærmest er frivillig i Norge ettersom det er mulig å komme seg unna tjenesten uten negative konsekvenser. Det er for så vidt riktig, men ordningen medfører at en liten gruppe personer bærer byrden for hele befolkningen. Det er urettferdig, veldig urettferdig. Alle som er i Forsvaret burde takket ja til forespørsel om jobb, og fått betalt for jobben som ble gjort. Vernepliktsordningen bryter fullstendig med dette.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer