Ukategorisert

Produksjonstilskudd gir konkurransefortrinn for utvalgte aktører

Masud Gharahkhan, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, stiller kulturministeren spørsmål om kuttet i produksjonstilskudd i regjeringens forslag til statsbudsjett for 2018.

Regjeringen foreslår å kutte produksjonstilskuddet, eller pressestøtten, med nesten 19 millioner kroner. 19 millioner kroner er en relativt liten sum sammenlignet med den skattefinansierte støtten Medietilsynet gir ut.

Det at noen aktører får skattefinansierte penger, mens andre ikke får gir ulike konkurransevilkår. Stortinget bør kutte ytterligere i ordningen, men det skjer dessverre ikke.

Hele spørsmålet:
«Norske aviser er allerede i en vanskelig situasjon med sviktende annonseinntekter og opplag. Hvorfor velger regjeringen å gjøre situasjonen enda vanskeligere ved å kutte i produksjonsstøtten, som for mange redaksjoner er nødvendig for videre drift og for å klare den digitale overgangen?»

Tags:

Mest lest

Arrangementer