Ukategorisert

Pensjonistforbundet etablerer Regnbuenettverket

Kjenner du eldre og konservative pensjonister som misliker at menn har sex med menn og kvinner har sex med kvinner?

Hvis svaret på spørsmålet er ja, har du kontakt med pensjonister som har grodd fast med gamle og illiberale holdninger. Heldigvis er det ting som tyder på at noe skjer også med holdningene til den eldre garde.

Pensjonistforbundet etablerer Regnbuenettverket for eldre skeive; lesbiske, homofile, bifile og transpersoner. Det er Aasmund Robert Vik, primus motor i FRI Oslo og Akershus seniorarbeid, som har tatt på seg arbeidet med å lede nettverket.

–Vi håper å bli et godt tilbud for alle seniorer som ønsker kontakt med andre skeive pensjonister i hele landet, sier Vik i en pressemelding.

Dette området er helt nytt for Pensjonistforbundet. Det kan være ulike forklaringer til at denne gruppen har vært lite synlig i forbundet. Dem som er pensjonister i dag opplevde ungdomstiden da homofili var forbudt i Norge. Forbudet ble opphevet i 1972.

Selv om straffeloven ble opphevet i 1972, har det langt fra vært enkelt å være skeiv i Norge. Mange av oss kjenner til debattene før gamle partnerskapsloven ble vedtatt av Stortinget. Heldigvis har det skjedd mye positivt, noe Pensjonistforbundet viser på en god måte.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer