Ukategorisert

Skattefinansierte penger til eldre personer gjennom folkehøyskoler

Kortkurs i regi av folkehøyskolene der mange av deltakerne er voksne og eldre personer, bør ikke finansieres av skatter av avgifter.

Regjeringen har heldigvis foreslått kutt til folkehøyskolene, men kuttet er på 25 millioner kroner av en pott på 821 millioner kroner til folkehøyskolene.

Regjeringens kuttforslag skal i utgangspunktet ramme det som blir definert som kortkurs, aktiviteter som i utgangspunktet ikke er primæroppgavene til folkehøyskolene. 53 prosent av brukerne av kortkurs er over 50 år.

Det er sikkert hyggelig for voksne personer å lære dans og lignende, men betal regningen for opplæringen. Ikke send den videre til skattebetalerne!

Det var debatt om kuttforslaget på Dagsnytt Atten, onsdag 18. oktober. En debatt der kunnskapsminister Henrik Asheim fra Høyre var veldig god.

Viktig med kutt
Som liberalist er det lett å bli frustrert over reaksjonene på kuttforslagene som kom i regjeringens forslag til statsbudsjett. Mange av de voksne som benytter kortkurs i regi av folkehøyskolene, nyter godt av subsidiene av barnehager på vel 40 milliarder kroner, og satsingen på grunnskole og videregående skole. Vi kan ikke, skal ikke og bør ikke bruke så mye penger som vi har gjort de siste årene, og som regjeringen legger opp til i statsbudsjettforslaget for 2018.

Noen av kravene som kommer fra borgere etter et statsbudsjettforslag fra regjeringen som i forrige valgperiode brukte altfor mye penger, forbløffer skribenten. Hvordan vil reaksjonene bli når politikerne virkelig må kutte i skattefinansierte ordninger? Å være sosialdemokratisk politiker i Norge, uansett farge på slipsene, har de siste årene vært enkelt på grunn av oljepengene. Det blir verre, heldigvis mye verre i årene som kommer.

Mest lest

Arrangementer