Ukategorisert

En dyktig utenriksminister

Det er bra at statsminister Erna Solberg, og FrP, setter sammen et dyktig mannskap i regjering, uavhengig av kjønn.

Hva som er en dyktig politiker vil variere ettersom hvem som blir spurt. Liberalister ønsker liberalistiske statsråder, mens mer moderate Høyre- og FrP-politikere ønsker politikere i regjeringen som ikke gjør for store endringer i den statlige/offentlige strukturen og størrelsen. I tillegg kommer partiorganisasjoner, partiprogram og regjeringserklæring, men disse punktene har liberalister til felles med moderate politikere fra regjeringspartiene.

Det har vært en historisk dag i Norge. Vi har fått vår første kvinnelige utenriksminister. Ine Marie Eriksen Søreide har ikke blitt utenriksminister fordi hun er kvinne, men fordi hun er en usedvanlig dyktig Høyre-politiker. Noe hun har vist som forsvarsminister.

Det er delte meninger om terningkast, spesielt terningkast for arbeidet politikere utfører. Likevel kunne Eriksen Søreide glede seg over terningkast seks av Aftenposten. Den daværende forsvarsministeren ble kalt regjeringens største stjerne for tre år siden.

Statsminister Erna Solberg har i dag lagt vekt på at Ine Marie Eriksen Søreide ble utnevnt som utenriksminister fordi hun er dyktig. Det tok sin tid, hele 37 mannlige utenriksministere før Norge fikk en kvinnelig politisk leder i Utenriksdepartementet.

Politikere som har egenskaper, erfaring og potensialet, bør få lederposisjoner. Kjønn, bør ha lite eller ingen ting å si. Alt tyder på at den nye utenriksministeren kler rollen godt, selv om Liberaleren kommer til å være like kritisk mot Eriksen Søreide som vi har vært mot Børge Brende.

Gratulerer med dagen, Ine Marie Eriksen Søreide og lykke til i vervet som utenriksminister.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer