Ukategorisert

En dyktig utenriksminister

Det er bra at statsminister Erna Solberg, og FrP, setter sammen et dyktig mannskap i regjering, uavhengig av kjønn.

Hva som er en dyktig politiker vil variere ettersom hvem som blir spurt. Liberalister ønsker liberalistiske statsråder, mens mer moderate Høyre- og FrP-politikere ønsker politikere i regjeringen som ikke gjør for store endringer i den statlige/offentlige strukturen og størrelsen. I tillegg kommer partiorganisasjoner, partiprogram og regjeringserklæring, men disse punktene har liberalister til felles med moderate politikere fra regjeringspartiene.

Det har vært en historisk dag i Norge. Vi har fått vår første kvinnelige utenriksminister. Ine Marie Eriksen Søreide har ikke blitt utenriksminister fordi hun er kvinne, men fordi hun er en usedvanlig dyktig Høyre-politiker. Noe hun har vist som forsvarsminister.

Det er delte meninger om terningkast, spesielt terningkast for arbeidet politikere utfører. Likevel kunne Eriksen Søreide glede seg over terningkast seks av Aftenposten. Den daværende forsvarsministeren ble kalt regjeringens største stjerne for tre år siden.

Statsminister Erna Solberg har i dag lagt vekt på at Ine Marie Eriksen Søreide ble utnevnt som utenriksminister fordi hun er dyktig. Det tok sin tid, hele 37 mannlige utenriksministere før Norge fikk en kvinnelig politisk leder i Utenriksdepartementet.

Politikere som har egenskaper, erfaring og potensialet, bør få lederposisjoner. Kjønn, bør ha lite eller ingen ting å si. Alt tyder på at den nye utenriksministeren kler rollen godt, selv om Liberaleren kommer til å være like kritisk mot Eriksen Søreide som vi har vært mot Børge Brende.

Gratulerer med dagen, Ine Marie Eriksen Søreide og lykke til i vervet som utenriksminister.

Tags:

Comments are closed.

Fra Liberalerens arkiv

 • Hvorfor skal du bry deg om kvinnedagen?Hvorfor skal du bry deg om kvinnedagen?
  Det blir mindre undertrykkelse i verden når kvinner har de samme individuelle rettigheter som menn.
 • Frihandel er alfa omegaFrihandel er alfa omega
  Handelskrig skaper kun usikkerhet, mistillit og tapere.
 • Du og jeg husker feilDu og jeg husker feil
  Vi kan ikke stole på våre minner. Det skaper problemer og fører til konflikter.
 • Delingsøkonomi på en – to – tre!Delingsøkonomi på en – to – tre!
  For fem år siden var ordet "delingsøkonomi" på alles lepper, men da aktørene i denne sektoren begynte å utfordre eksisterende næringsvirksomhet så satt politikerne foten ned.
 • Telling vi ikke likerTelling vi ikke liker
  Samfunnet har tatt inspirasjon fra dyrene i eventyret om den tellende geitekillingen. Lar du deg forbanne over å bli telt?
 • Er det Trumps feil?Er det Trumps feil?
  Thor Steinhovden har skrevet en lettlest bok om bakgrunnen for hvordan amerikansk politikk er blitt som den er idag.
 • Jeg er krenket!Jeg er krenket!
  Francis Fukuyama har skrevet bok om identitet. Har krenkehysteriet røtter til den franske revolusjon?