Ukategorisert

En dyktig utenriksminister

Det er bra at statsminister Erna Solberg, og FrP, setter sammen et dyktig mannskap i regjering, uavhengig av kjønn.

Hva som er en dyktig politiker vil variere ettersom hvem som blir spurt. Liberalister ønsker liberalistiske statsråder, mens mer moderate Høyre- og FrP-politikere ønsker politikere i regjeringen som ikke gjør for store endringer i den statlige/offentlige strukturen og størrelsen. I tillegg kommer partiorganisasjoner, partiprogram og regjeringserklæring, men disse punktene har liberalister til felles med moderate politikere fra regjeringspartiene.

Det har vært en historisk dag i Norge. Vi har fått vår første kvinnelige utenriksminister. Ine Marie Eriksen Søreide har ikke blitt utenriksminister fordi hun er kvinne, men fordi hun er en usedvanlig dyktig Høyre-politiker. Noe hun har vist som forsvarsminister.

Det er delte meninger om terningkast, spesielt terningkast for arbeidet politikere utfører. Likevel kunne Eriksen Søreide glede seg over terningkast seks av Aftenposten. Den daværende forsvarsministeren ble kalt regjeringens største stjerne for tre år siden.

Statsminister Erna Solberg har i dag lagt vekt på at Ine Marie Eriksen Søreide ble utnevnt som utenriksminister fordi hun er dyktig. Det tok sin tid, hele 37 mannlige utenriksministere før Norge fikk en kvinnelig politisk leder i Utenriksdepartementet.

Politikere som har egenskaper, erfaring og potensialet, bør få lederposisjoner. Kjønn, bør ha lite eller ingen ting å si. Alt tyder på at den nye utenriksministeren kler rollen godt, selv om Liberaleren kommer til å være like kritisk mot Eriksen Søreide som vi har vært mot Børge Brende.

Gratulerer med dagen, Ine Marie Eriksen Søreide og lykke til i vervet som utenriksminister.

Tags:

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Nordmenn minst liberalistiske på to tiårNordmenn minst liberalistiske på to tiår
  Høyresiden må ta hovedansvaret for at nordmenn er blitt mer positive til statlig innblanding og reguleringer og mer negative til privatisering.
 • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
  FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.
 • Fritt kjøtt!Fritt kjøtt!
  Labkjøtt. Kunstig kjøtt. Syntetisk kjøtt. In vitro-kjøtt. Alternativt kjøtt. Etisk kjøtt. Eller bare framtidens “kjøtt”?
 • 30 år siden Berlinmuren falt30 år siden Berlinmuren falt
  Da jeg var ung, forstod jeg ikke de eldres følelser for 8. mai 1945. Det endret seg 9. november 1989. Berlinmuren hadde falt.
 • CO2-skatt: en nødvendig inngripen?CO2-skatt: en nødvendig inngripen?
  Temperaturen stiger, og CO2-utslipp bidrar til utviklingen. Er CO2-skatt en nødvendighet for raskere overgang til fornybar energi?
 • En storming skapte helvete på jordEn storming skapte helvete på jord
  Den 7. november 1917 stormet bolsjevikene Vinterpalasset i St. Petersburg.
 • Idealister i frihetens tjenesteIdealister i frihetens tjeneste
  Liberalister oppfører seg ikke slik sosialister mener at vi skal være. Vi er idealister som er opptatt av annet enn penger