Ukategorisert

Idretten sniker seg inn i skattefinansierte budsjett

Innstillingen fra fylkesrådmannen er positiv, og fylkesutvalget skal behandle saken førstkommende tirsdag.

Det er Finnmark Fotballkrets som har søkt om vel én million kroner, fordelt over tre år. Fotballkretsen ønsker å arrangere bolystuker i de fleste av finnmarkskommunene.

Hvorfor en fotballkrets skal arrangere bolystuker, kan vi kun lure på. Samtidig er det lett å forstå at tilgang på skattefinansierte penger gjennom mer eller mindre gode prosjekt, er med på å finansiere blant annet egen administrasjon og medlemsklubbene. Fantasien i idretten begynner å bli stor samtidig som bevegelsen gjennom blant annet spillpolitikken går hånd i hånd med det brede politiske flertallet. Prinsipielt er dette galt på flere måter.

Prosjektet omfatter en hel bolystuke/aktivitetsuke i hver kommune, ifølge nettstedet til Finnmark fylkeskommune.

Dersom det er behov for bolystprosjekt i de enkelte kommunene, bør private aktører stille opp og finansiere aktivitetene.

Vel én million kroner er lite penger i fylkeskommunens budsjett, men det er penger i en fylkeskommune som sliter med økonomien; noe debatten om skolestrukturen viser nesten hvert år. Fylkespolitikerne bør si nei; rett og slett fordi politikerne skal sette grenser for politikk. Bolystuker er langt utenfor det Finnmark fylkeskommune bør finansiere.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer