Ukategorisert

Idretten sniker seg inn i skattefinansierte budsjett

Innstillingen fra fylkesrådmannen er positiv, og fylkesutvalget skal behandle saken førstkommende tirsdag.

Det er Finnmark Fotballkrets som har søkt om vel én million kroner, fordelt over tre år. Fotballkretsen ønsker å arrangere bolystuker i de fleste av finnmarkskommunene.

Hvorfor en fotballkrets skal arrangere bolystuker, kan vi kun lure på. Samtidig er det lett å forstå at tilgang på skattefinansierte penger gjennom mer eller mindre gode prosjekt, er med på å finansiere blant annet egen administrasjon og medlemsklubbene. Fantasien i idretten begynner å bli stor samtidig som bevegelsen gjennom blant annet spillpolitikken går hånd i hånd med det brede politiske flertallet. Prinsipielt er dette galt på flere måter.

Prosjektet omfatter en hel bolystuke/aktivitetsuke i hver kommune, ifølge nettstedet til Finnmark fylkeskommune.

Dersom det er behov for bolystprosjekt i de enkelte kommunene, bør private aktører stille opp og finansiere aktivitetene.

Vel én million kroner er lite penger i fylkeskommunens budsjett, men det er penger i en fylkeskommune som sliter med økonomien; noe debatten om skolestrukturen viser nesten hvert år. Fylkespolitikerne bør si nei; rett og slett fordi politikerne skal sette grenser for politikk. Bolystuker er langt utenfor det Finnmark fylkeskommune bør finansiere.

Comments are closed.

Fra Liberalerens arkiv

 • Overlagt sløsingOverlagt sløsing
  Tenk deg et barnetog som strekker seg fra Oslo S til Slottet. Vet du hvilken fremtid politikerne har planlagt for dem?
 • Subsidiert er ikke frittSubsidiert er ikke fritt
  Det er naivt å tro at subsidiert kunst ikke er politisk styrt. Kunstnere laller seg inn i en følelse av selvstendighet, men er kjøpt og betalt av staten.
 • Inflasjon og korrupsjon i massedemonstrasjonens tidInflasjon og korrupsjon i massedemonstrasjonens tid
  De siste månedene har sett voldsomme protester i Irak, Iran, Hong Kong, Bolivia, Chile og Venezuela. Demonstrantene har ulik overbevisning, men forenes i kravet om politiske reformer.
 • Idealister i frihetens tjenesteIdealister i frihetens tjeneste
  Liberalister oppfører seg ikke slik sosialister mener at vi skal være. Vi er idealister som er opptatt av annet enn penger
 • Verdens mest berømte kvinneVerdens mest berømte kvinne
  Inger Merete Hobbelstad har skrevet en mangesidig biografi om den britanniske monarken med innblikk i historie, politikk og samfunnsliv.
 • Den merkelige historien om syndeskattDen merkelige historien om syndeskatt
  Dominic Frisby skriver om alt våre formyndere har forsøkt å skattlegge for å endre adferden vår.
 • Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?
  Klima og miljø er del av bærekraftsmålene. Hvordan skal dette samle menneskeheten? Og hvordan var det nå med rettsstaten? Siste og fjerde del av en artikkelserie om bærekraftsmålene – med en oppsummering.