Ukategorisert

En stor del av folket tenner på slarv

De første uoffisielle rapportene fra mediehus viser høye visningstall på nett for artikler om slarv i forbindelse med skattelistene for 2016.

VG.no er én av mange aktører som lager nyheter om privat økonomi i forbindelse med offentliggjøring av skattelistene. Fredag formiddag var det flere nyhetssaker knyttet opp mot økonomien til kjendiser, på VG.no.

Stortinget har satt begrensninger på snoking i privatøkonomi. Det blir for eksempel loggført hvem som søker i skattelistene. Det betyr at den som blir søkt opp får beskjed om søket. Denne reguleringen har begrenset antall søk, men hos de store norske mediehusene florer artikler om privatøkonomi.

Søkene og artiklene på nett, betyr veldig lite eller ingen ting for samfunnsdebatten om skatt. Opplysningene som ligger ute tilgjengelig for snokerne er gjødsel for misunnelse og kamp mot rikdom.

Liberalerens råd til Stortinget er flere innstramninger, innstramninger som skal ivareta personvernet bedre enn med nåværende praksis. Når borgere må betale skatt, bør det være frivillig om opplysningene skal være tilgjengelig for offentligheten. Vi ønsker en avvikling av dagens ordning med søk i skattelistene.

VG er uenig med vårt standpunkt, men VG tjener penger på at en stor del av befolkningen tenner på slarv!

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Vekk med kontanter?Vekk med kontanter?
  Er det virkelig så enkelt at kontanter bare er en bakstreversk museumsgjenstand?
 • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
  FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.
 • Kun flere bolighaier vil føre til bedre leieforholdKun flere bolighaier vil føre til bedre leieforhold
  Oslo-aktivister krever endringer i boligpolitikken. Det er imidlertid ingen grunn til å tro at en mer aktiv boligpolitikk vil bedre situasjonen for leietagere.
 • Vår individualistiske velferdsstatVår individualistiske velferdsstat
  Ideen om at individualisme og kollektivisme er to motsetninger, som er fiender med hverandre, er feil. La oss tenke på kollektivet også!
 • Innvandring og SvalbardInnvandring og Svalbard
  Svalbard er et godt eksempel på hva som menes med fri innvandring. Egenfinansiert innvandring for fredelige mennesker.
 • Gi en liten gave til LiberalerenGi en liten gave til Liberaleren
  Vi trenger Liberaleren som et sterkt talerør for den liberale høyresiden. Her er en mulighet til å hjelpe oss.
 • Godt nytt for pessimisteneGodt nytt for pessimistene
  I rapporten A World of Research presenterer Ipsos et utvalg av studier og analyser fra 2019, med innsikt om en rekke ulike temaer.