Ukategorisert

En stor del av folket tenner på slarv

De første uoffisielle rapportene fra mediehus viser høye visningstall på nett for artikler om slarv i forbindelse med skattelistene for 2016.

VG.no er én av mange aktører som lager nyheter om privat økonomi i forbindelse med offentliggjøring av skattelistene. Fredag formiddag var det flere nyhetssaker knyttet opp mot økonomien til kjendiser, på VG.no.

Stortinget har satt begrensninger på snoking i privatøkonomi. Det blir for eksempel loggført hvem som søker i skattelistene. Det betyr at den som blir søkt opp får beskjed om søket. Denne reguleringen har begrenset antall søk, men hos de store norske mediehusene florer artikler om privatøkonomi.

Søkene og artiklene på nett, betyr veldig lite eller ingen ting for samfunnsdebatten om skatt. Opplysningene som ligger ute tilgjengelig for snokerne er gjødsel for misunnelse og kamp mot rikdom.

Liberalerens råd til Stortinget er flere innstramninger, innstramninger som skal ivareta personvernet bedre enn med nåværende praksis. Når borgere må betale skatt, bør det være frivillig om opplysningene skal være tilgjengelig for offentligheten. Vi ønsker en avvikling av dagens ordning med søk i skattelistene.

VG er uenig med vårt standpunkt, men VG tjener penger på at en stor del av befolkningen tenner på slarv!

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer