Ukategorisert

Spørsmål om avgifter til finansministeren

Finansminister Siv Jensen, leder i Fremskrittspartiet, skal kunne både de ideologiske og retoriske argumentene mot avgiftsøkningene som kommer til å bli vedtatt av Stortinget før jul.

I budsjettavtalen mellom Høyre, FrP, Venstre og KrF øker avgiftene på sukkervarer og alkoholfrie drikkevarer med over to milliarder. Det skal gjøre vondt for FrP-politikere å være med på slike avgiftsøkninger.

Sigbjørn Gjelsvik, stortingsrepresentant for Senterpartiet, stiller finansministeren et godt spørsmål i den ordinære spørretimen. Senterpartirepresentanten ønsker at statsråden skal svare på spørsmål om effekten avgiftsøkningene vil ha på norske arbeidsplasser?

Personer som drikker brus bør ikke gjennom brusen betale for politiske vedtatte tjenester i velferdsstaten.

Hele spørsmålet:
«I budsjettavtalen for statsbudsjettet 2018 øker Høyre, Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti og Venstre avgiftene på sjokolade- og sukkervarer og alkoholfrie drikkevarer med over 2 milliarder kroner. Samtidig innebærer avtalen at man fortsatt kan handle momsfritt på nett fra utenlandske nettbutikker for inntil 350 kroner pr. forsendelse. Bransjen melder at netthandelen på de samme produktene som nå ilegges milliarder i økte avgifter, allerede fra før er sterkt økende. Hvilken effekt mener statsråden at denne avgiftsøkningen vil ha for norske arbeidsplasser?»

Det er spørretime på Stortinget onsdag formiddag.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer