Ukategorisert

Gi verger sparken!

Dersom historiene på Dagsavisen stemmer med virkeligheten for eldre som bor alene, bør mange av vergene få sparken.

Det er ganske typisk at det offentlige har ordninger som skal ivareta de svakeste i samfunnet, uten at ordningene fungerer tilfredsstillende.

Til Dagsavisen forteller en 92-åring, at han ikke vet hvem vergen er. Til tross for at han har penger på «bok», har mannen som opprinnelig er fra Nord-Norge ikke råd til å kjøpe aviser. Han har en gammel barbermaskin, og et fjernsyn som ikke virker.

Vergemål er det mye informasjon om vergemålsordningen, en ordning liberalister skal være skeptisk til. Verge gir mindre frihet og i verste fall elendige forhold for voksne personer. Historiene Dagsavisen drar fram bør være pinlige for alle som forsvarer vergemålsordningen.

Det er en rekke krav som må være oppfylt før en voksen person får oppnevnt verge. Det er et tankekors at dette er hjelp det offentlige bestemmer at vedkommende må få.

Ja takk, gjerne mye mer oppmerksomhet rundt vergemålsordningen!

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Vår individualistiske velferdsstatVår individualistiske velferdsstat
  Ideen om at individualisme og kollektivisme er to motsetninger, som er fiender med hverandre, er feil. La oss tenke på kollektivet også!
 • Engler og demonerEngler og demoner
  To 16-åringer har fått voldsom oppmerksomhet i 2019, men de blir behandlet svært ulikt.
 • En inni hampen stor feilEn inni hampen stor feil
  Føleri, antagelser, skråsikkerhet og dogmatisme - kan det være politikerne ikke alltid baserer beslutningene sine på kunnskap?
 • Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?
  Økonomisk vekst, sysselsetting, industrialisering, innovasjon og bosetning er del av bærekraftsmålene. Hva betyr det? Og hva med ulikhet og barnearbeide? Del 3 i en artikkelserie på fire om bærekraftsmålene.
 • Bærekraftsmålene – rett til gratis skole?Bærekraftsmålene – rett til gratis skole?
  Hva skal man ha krav på av skolegang? Og likestilling, det er vel alle for? Rent vann og energi bør vel alle også kunne få? Del 2 av en artikkelserie på fire om bærekraftsmålene.
 • På tide å stanse trosstøtten?På tide å stanse trosstøtten?
  Når Staten skal støtte alle, må den også velge hva som er innenfor og utenfor. Det er ikke uproblematisk.
 • Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?
  Klima og miljø er del av bærekraftsmålene. Hvordan skal dette samle menneskeheten? Og hvordan var det nå med rettsstaten? Siste og fjerde del av en artikkelserie om bærekraftsmålene – med en oppsummering.