Ukategorisert

Høyre-politiker kaller dette for avkriminalisering av narkotika

Det er fortsatt langt igjen, men at Norge ikke skal straffe brukere av narkotika er et gigantisk fremskritt.

Liberalister har omtrent sluttet med telling av milepæler når det gjelder narkotikapolitikk. For noen tiår siden ble liberalister skjelt ut på grunn av narkotikastandpunktene, nå skjønner et politisk flertall at krigen har vært mislykket.

Flertallet legaliserer ikke narkotika, men det er et systemskifte ved at ansvaret blir overført fra justis til helse.

–Stortingsflertallet vil slutte å straffe folk som sliter, men i stedet gi dem hjelp og behandling, sier Nicolas Wilkinson, SVs helsepolitiske talsmann i Stortinget, ifølge VG.

Det er Arbeiderpartiet, Høyre, SV og Venstre som står bak systemendringen. Venstre-politikere og SV-politikere har i flere år frontet større endringer i narkotikapolitikken. Liberale kamper om viktige saker gir ofte resultat over tid.

–Det er viktig å presisere at vi ikke legaliserer cannabis og annen narkotika, men vi avkriminaliserer. Det sier Sveinung Stensland (H), nestleder i Stortingets helsekomité, til VG.

Høyres nulltoleranse
Høyre har hatt nulltoleranse mot narkotika, og bygget mye av justispolitikken rundt slagordet. Nulltoleransen har vært en fiasko, irriterende stor fiasko. Det er mange konservative politikere som bør skamme seg over forslag og vedtak i løpet av årenes løp.

Nulltoleransen har vært mislykket og politikerne har tapt kampen mot sterke krefter som tilbyr mange forskjellige illegale stoffer til befolkningen. Et narkotikafritt samfunn er en illusjon!

Rusreform
Systemskiftet i narkotikapolitikken bør resultere i en stor rusreform, og på sikt legalisering av narkotika; gjerne med reguleringer slik politikerne regulerer alkohol.

Et bredt politisk flertall er for vinmonopolordningen, en ordning som sikrer en begrenset og kontrollert tilgjengelighet av sterke alkoholholdige drikkevarer. Politikerne har Vinmonopolet fordi det er én av måtene de kan bruke for å bekjempe illegal omsetning av alkohol. Oppslutningen om ordningen er stor på Stortinget og det må bety at politikerne mener de kan regulere størrelsen på illegal omsetning og forbruk. Vinmonopolordningen er en god inngang for narkotika i arbeidet med en stor rusreform som starter.

Liberalister er ikke glade i politiske reguleringer eller Vinmonopolet, men alt er bedre enn den gamle forbudslinjen.

Tags:

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Riald Ribe - Liberalistene
4 years ago

Håndtering av narkotiske stoffer basert på metoden «gjerne med reguleringer slik politikerne regulerer alkohol» bringer med seg de samme problemene som alkoholreguleringen gjør i dag.

Korttenkte inntekts- og avgifts-kåte politikere vil drive prisen altfor høyt, og dermed opprettholde et stort svart marked. De vil søke å redusere lovlige utsalg mest mulig, og samtidig fremme svart distribusjon.

Det finnes kun en løsning som ivaretar befolkningens interesser på best mulig måte, det er legalisering med så fri konkurranse som mulig.

Roald Ribe - Liberalistene
4 years ago

Feilstavet navn over, navnet er Roald Ribe.

Jarle Larsen
Jarle Larsen
4 years ago

Dette virker uklart og forvirrende. Uansett hva de tenker på så er det i alle fall helt klart at løsninger der det fra starten ikke inngår Medisinske Utsalg for cannabis og lovlige utsalgssteder for cannabis, er idioti-løsninger som ALDRI UNDER NOEN OMSTENDIGHET kommer til å bli godtatt i noen av gruppene det nå gjelder. Og heller ikke av folket som helhet. I Danmark har alle Leger nå full rett til å foreskrive cannabis til sine pasienter på eget ansvar. Kun 27% av Danskene sier nå nei til full Legalisering. Danske politikere har stått frem i avisene og er ikke til… Read more »

Jarle Larsen
Jarle Larsen
4 years ago

Følg også med på andre nyheter om cannabis. Se: roovernytt17

Fra arkivet