Ukategorisert

Politikere er helt vanlige borgere

Det dukker jevnlig om saker som viser at politikere viser dårlig skjønn og dømmekraft. Saker om dårlige skjønn kan vi ikke knytte til enkelte parti eller politikere, de dukker opp helt uavhengig av ideologi og partitilhørighet.

Politikere er helt vanlige borgere, personer som ville jobbet som lærere, vært byråkrater, rengjøringshjelper, journalister eller noen av de andre yrkene om det ikke var for de politiske vervene.

Det finnes ikke én politiker som er supermann eller superkvinne. Det er helt ordinære borgere på lik linje med oss andre. Det vet vi som har vært engasjert i politisk arbeid og i politiske organisasjoner.

At vi har bygget opp et samfunn med enorm makt til politikerne, altså helt ordinære borgere, er ubegripelig. De valgte politikerne sitter ikke på fasiten, ikke på noen måter; noe sakene som jevnlig dukker opp beviser.

Lederen i Norges Idrettsforbund er for eksempel en fremtredende arbeiderpartimann. Skrekk og gru, slike personer støtter en stor del av befolkningen opp om gjennom valg.

Skal vi først ha politikere med stor makt bør det være politikere som jobber for økt frihet for borgerne og mindre stat.

Tags:

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Du og jeg husker feilDu og jeg husker feil
    Vi kan ikke stole på våre minner. Det skaper problemer og fører til konflikter.
  • Fra Karl Marx til Mont PèlerinFra Karl Marx til Mont Pèlerin
    Etter et lengre opphold i Russland etter revolusjonen, begynte illusjonene til leninisten Max Eastman å rakne. Senere i livet endte han opp som frimarkedstilhenger og markant kritiker av kollektivistiske ideologier.
  • Godt nytt for pessimisteneGodt nytt for pessimistene
    I rapporten A World of Research presenterer Ipsos et utvalg av studier og analyser fra 2019, med innsikt om en rekke ulike temaer.