Ukategorisert

Momsspørsmål til finansministeren

Det er på sin plass at finansminister Siv Jensen får spørsmål om reiselivsmomsen som har økt de siste årene.

Ole André Myhrvold, stortingsrepresentant for Senterpartiet, spør finansministeren om bedrifter som Hotell Jeløy Radio i fremtiden kan belage seg på forutsigbare rammebetingelser og ikke vil få ytterligere økning i momssatsen?

Regjeringspartiene og KrF og venstre har de siste årene sørget for at denne momssatsen har økt fra åtte til 12 prosent, i en næring der politikerne ønsker vekst og mange arbeidsplasser.

Hele spørsmålet fra Ole André Myhrvold til finansminister Siv Jensen:
«Hotell Jeløy Radio, Hotell Refsnes Gods og Støtvig Hotel er særegne møte- og overnattingssteder som drifter med små marginer. I statsbudsjettet for 2016 økte samarbeidspartiene reiselivsmomsen fra 8 til 10 prosent, og fra nyttår økte de samme partiene momsen fra 10 til 12 prosent – en økning som rammer steder som disse hardt. Vil statsråden avkrefte eller bekrefte at steder som Hotell Jeløy Radio i fremtiden kan belage seg på forutsigbare rammebetingelser og ikke vil få ytterligere økning i momssatsen?»

Det er spørretime på Stortinget onsdag formiddag.

Mest lest

Arrangementer