Ukategorisert

Humanistskolen er spennende

Humanistskolen er en friskole i Oslo, en type skole vi burde hatt flere av i Norge.

Det har blitt sendt ut nyhetsbrev til medlemmene av Humanistskolens Venneforening. Nyhetsbrevet beskriver det elever har gjort og skal gjøre i løpet av skoleåret. Nyhetsbrevet presenterer en veldig interessant liste, opplevelser som trolig er svært nyttige for mange av elevene.

Elevene skal i løpet av vinteren og våren besøke Stortinget. De skal oppleve en rettssak i tingretten. I tillegg blir det besøk på Fram og Norsk maritimt museum. Det er også bra at Nordea får besøk av Humanistskolens slik at elevene lærer om privatøkonomi, et fag noen politikere har etterspurt de siste årene.

I 2017 var det foredrag om Polen, foredrag om ekstremisme, forfattermøte og mediekritikk, for å nevne noe av det Humanistskolen har vært innom.

Humanistskolen er Norges første livssynsskole tuftet på et sekulært, humanistisk livssyn. Skolen eies av Nina Fjeldheim, Thomas M. Johanson og Ole Martin Moen.

Blant en del politikere er det motstand mot friskoler. Av 629 275 elever i grunnskolen i 2016 var det kun 22 721 av dem som gikk i det vi definerer som friskoler, ifølge Fakta om utdanning fra Statistisk sentralbyrå.

Mest lest

Arrangementer