Kommentar

Liberalister skal være bedre enn dette

Libertinius, en aktør på Facebook.com som har mange liberalister som følger sidene, har kommentert Skei Grande-saken.

Liberalister, konsekvente liberalister, ønsker at den private eiendomsretten skal sette grenser for ytringsfriheten. Liberalister har dermed et standpunkt som er mer liberalt enn lovverket. Vi mener det er unødvendig med et lovverk som begrenser retten til å ytre seg.

Libertinius refererer til kroppsform i en kort, trolig tenkt som humoristisk, kommentar i Skei Grande-saken. Liberalister eller liberalere skal være bedre enn de fleste andre; mobbing hører ikke hjemme i den politiske debatten. Ta ballen, ikke spilleren for å bruke et uttrykk fra fotball.

På interne sider i Liberalistene, Norges eneste liberalistiske parti, får Libertinius kritikk for posten av mange av medlemmene.

Ettersom liberalister mener eiendomsretten skal begrense ytringene, kommer ingen som foretrekker denne ideologien til å foreslå at slike ytringer skal være ulovlige. Samtidig er det mer enn greit å påpeke dårlig humor, uten at det finnes fasit for god eller dårlig humor.

Trine Skei Grande lever trolig godt med kommentaren. Som partileder opplever hun jevnt og trutt hets fra deler av befolkningen. Fra innvandrerkritikere har hun hørt langt sterkere uttrykk enn den kommentaren Libertinius har publisert.

Libertinius har postet veldig mange innlegg, ofte med glimt i øye i den politiske debatten. Med en enorm produksjon skulle det bare at alt ikke er like bra. Grande-kommentaren ville de fleste av oss levd godt uten.

Skei Grande-saken handler om sex, ifølge VG. Sex mellom en ungdom og Trine Skei Grande, lenge før hun ble leder av Venstre. Hvis vi skal tro fullt og helt på mannens historie, var det en frivillig handling mellom to personer over den seksuelle lavalder på en fest i 2008.

Forhåpentligvis har vi fått de verste avsløringene om sex og uønsket oppførsel blant politikere i løpet av de første ukene av 2018. Nå fortjener vi en periode med oppmerksomhet rundt de politiske sakene.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer