Ukategorisert

Skoler og barnehager skal beskytte barna mot skadelig innhold

Selv om definisjonen av skadelig innhold sikkert vil variere etter hvem som blir spurt, bør skoler og barnehager sørge for filter som sikrer barna mot det mange av oss definerer som skadelig innhold.

Eiere av skattefinansierte institusjoner bør sikre barna, uten at stortingsrepresentanter fremmer et representantforslag om problemet eller utfordringen.

Enhver person kan «lure» et filter, men ettersom vi snakker om barn toner vi ned argumentet. Foreldrene og foresatte har et betydelig ansvar også på dette området.

Det er KrF-politikerne Jorunn Gleditsch Lossius, Geir Jørgen Bekkevold, Knut Arild Hareide og Hans Fredrik Grøvan som har fremmet et forslag der KrF ønsker at Stortinget skal be regjeringen sikre at nettbrett/PC eller lignende enheter som deles ut / er tilgjengelige for barn i barnehagen eller småskolen, skal benytte filter som skjuler alvorlig skadelig innhold.

Foreldre og foresatte skal sende en elev i for eksempel 1. klassetrinn på skolen uten at barnet i skoletiden ser på filmer og spill med høyere aldersgrense enn seks år. Det samme prinsippet skal gjelde alle de andre elevene, uansett om de er ti, 12 eller 16 år.

Forslagsstillerne mener det haster å få på plass utvalget, og ser frem til hvordan man i større grad kan beskytte barn mot pornografisk innhold på internett. Utvalget bør blant annet vurdere om det skal etableres en nasjonal tjeneste for filtrering og analyse av internettilgang på nettbrett/PC eller lignende enheter i barnehagen og grunnskolen, som kan sikre bedre personvern for brukerne ved å strukturere sletting av logger og sikre anonymisering av barnas nettbruk, et tilbud som det per i dag er opp til hver enkelt kommune å etablere, ifølge Stortinget.no.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer