Ukategorisert

Trump-møtet i Stortingets spørretime

Anniken Huitfeldt, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, vil ha svar på hva det norske budskapet var i møtet mellom den norske statsministeren og den amerikanske presidenten.

Hun bruker uttalelse fra president Donald Trump som utgangspunkt til spørsmålet i Stortingets ordinære spørretime.

Selv om den politiske målsettingen om bruk av skattefinansierte penger på Forsvaret er klar og tydelig fra et politisk flertall, svikter flertallet når Stortinget vedtar budsjett. Mer bruk av penger på Forsvaret betyr reduser bruk i andre sektorer, eller høyere skatte- og avgiftstrykk.

Hele spørsmålet Anniken Huitfeldt stiller statsminister Erna Solberg:
«USAs president uttalte på pressekonferansen etter møtet med statsministeren 10. januar om Norge og NATOs toprosentmål: ‘I believe Norway will get there quite soon’. Samtidig har regjeringen innrømmet at Norge slettes ikke beveger seg i retning av NATOs toprosentmål, men at forsvarsbudsjettets BNP-andel tvert imot vil synke de neste årene. Hva var egentlig budskapet fra den norske regjeringen til USAs regjering under samtalene i Washington om Norges etterlevelse av våre NATO-forpliktelser?»

Det er spørretime i Stortinget onsdag formiddag.

Tags:

Mest lest

Arrangementer