Ukategorisert

Støre om migrasjonspolitikk

I et nyhetsbrev sendt ut av Jonas Gahr Støre på lørdag, lederen i Arbeiderpartiet, skriver han om migrasjonspolitikk og Arbeiderpartiets nye migrasjonsutvalg.

Det er Masud Gharahkhani som leder migrasjonsutvalget, et utvalg som skal gjennomgå migrasjonspolitikken i det Støre kaller i lys av nye utfordringer.

Jonas Gahr Støre ser nå, til tross for sterke angrep på FrP gjennom mange år, at flyktningpolitikk i Europa truer selve asylinstituttet. Arbeiderpartiets leder skriver i nyhetsbrevet, at politikk skal være streng, rettferdig og human.

–Vi trenger en migrasjonspolitikk som samler, ikke splitter. For Arbeiderpartiet skal den være forankret i våre humanistiske verdier og vi skal ha mot til å tilpasse politikken til nye utfordringer. Det skal vårt nye migrasjonsutvalg bidra til. Det haster og kan ikke utsettes. For migrasjonspolitikk vil oppta alle generasjoner norske politikere så lenge de er aktive. Sånn er verden, ifølge Jonas Gahr Støre.

Heidi Nordby Lunde, leder av Oslo Høyre, har skrevet, at det ikke er nødvendig å snakke om en streng innvandringspolitikk. Rettferdig holder lenge.

Jo flere som har et liberalt syn på innvandring, jo bedre er det. En liberal linje betyr å ønske personer velkommen til Norge, men sørge for eget opphold, arbeid og bosted. Et godt prinsipp i enhver debatt om dette politikkområdet.

Mest lest

Arrangementer