Ukategorisert

Privatisering av romarbeidet

Trump-administrasjonen vil bruke mindre skattefinansierte penger på den internasjonale romstasjonen, og vil ha kommersiell utvikling.

Det er lite debatt om skattefinansierte penger og politisk innblanding i romarbeidet. Tesla-gründer Elon Musk har gjennom raketten som ble skutt opp tidligere denne måneden, bevist at det er mulig med kommersiell utvikling også på dette området.

Alle regnestykkene tyder på at Tesla-gründeren sørger for bedre bruk av penger enn det skattefinansierte institusjoner har klart. Kommersiell utvikling bør være en målsetting på dette området. Både av hensyn til ressurser, men også fremskrittene.

Ifølge ifølge Forskning.no får forslaget fra Trump-administrasjonen blandede mottakelser, både av tilhengere og motstandere.

Flere av dem som roser forslaget, mener administrasjonen planlegger langsiktig.

Overskriften i denne artikkelen er misvisende, basert på forslaget Forskning.no omtaler. Privatisering er at offentlige ikke har ansvar for verken å finansiere eller produsere en vare eller tjeneste, og heller ikke har noe ansvar for at en vare/tjeneste i det hele tatt blir produsert.
Hvis du har behov for denne varen eller tjenesten må du selv både betale for den, og finne noen som vil lage den. Så langt går ikke Trump-administrasjonen.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer