Ukategorisert

Samfunnets vinnere tar hele dagen i bruk

Henning Van Duffel, leder, Liberalistene Møre og Romsdal, har et leserinnlegg på trykk på Tidens Krav.

Liberalist-lederen i Møre og Romsdal skriver om skolepolitikk, eller litt av politikken i et ganske stort og kompleks felt. Nøkkelordet er skolestart.

–Som liberalist får jeg frysninger av statlige reguleringer og det er i dette lyset jeg heller ikke støtter ministerens utspill om å gi fylkene makta over skolestarten. Yrkespolitikerne glemmer at det finnes andre veier enn å statligføre alt mulig. De undergraver skolenes faglige vurderinger. Hvis vi vil at undervisningsfagfeltet skal fortsette å utgjøre en hjørnestein i vårt samfunn, må grundig nytenkning til for at skolene skal bli kvalitative aktører igjen. Det vil nærmest si å gi dem så mye selvstendighet som det er overhodet mulig og ønskelig. Det er jo til syvende sist organisasjonen som må kunne takle reformer uten å gå glipp av økonomi og ressurser, ifølge Henning Van Duffel.

Liberalist-lederen i Møre og Romsdal mener ungdommer må skjønne at det som er nødvendig og kreves av samfunnet ikke nødvendigvis betyr at det er gøy, og at det som er tilsynelatende kjedelig ikke trenger å være det.

Hvis du er nysgjerrig på om Henning Van Duffel liker å sove bort enkelte formiddager, er svaret ja. Han innrømmer dette i leserinnlegget samtidig som han påpeker at samfunnets vinnere bruker hele dagen for å skape verdier til seg selv og andre.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer