Ukategorisert

Representantforslag om redusert skjenketid

Mens liberalister mener en liberal alkoholpolitikk er god alkoholpolitikk, finnes det formyndere på Stortinget som ønsker en enda mer restriktiv alkoholpolitikk i Norge.

KrF-politikerne Olaug V. Bollestad, Jorunn Gleditsch Lossius, Steinar Reiten og Knut Arild Hareide har fremmet et representantforslag der de ønsker at Stortinget skal be regjeringen fremme forslag om endring av alkoholloven for slik å redusere maksimal skjenketid fra kl. 03.00 til kl. 02.00, ifølge Stortinget.no.

Reduksjon av skjenketiden er ett av mange punkt i representantforslaget.

Stortingets sammensetning i denne perioden, er slik at illiberale representanter kan få vedtatt forslag. Redusert skjenketid vil føre til mer konsum i «lukkede rom», altså inntak av alkohol med mindre kontroll enn på skjenkestedene. Mye tyder på at konsumet øker, og det blir mer å gjøre for politiet.

Istedenfor innstramninger bør Stortinget liberalisere politikken, gjerne avvikle ordningene med bevillinger.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer