Ukategorisert

Sukkeravgiften gir større konkurransefortrinn til utenlandske aktører

Norske politikere sliter trolig med å forstå at gjennom et høyt norsk avgiftsregime, er veien kort for norske forbrukere til utenlandske aktører. Det bør være barnelærdom!

Politikerne, faktisk fra alle partiene på Stortinget, bruker avgifter for å finansiere en stor velferdsstat, men også for å regulere forbruk. I praksis kommer det inn penger til velferdsstaten, men handel flyttes over grenser. Trolig ville staten fått inn mer penger med lavere avgifter, noe historien til Vinmonopolet beviser.

Dagbladet.no melder om sterk vekst i netthandelen etter at Stortinget økte sukkeravgiften. Økningen er også en sak for ESA, EFTAs overvåkingorgan, etter det håpløse stortingsvedtaket.

En av fem nordmenn (21 prosent) planlegger å handle på nett fra Sverige i år, mot 16 prosent i fjor, viser en YouGov-undersøkelse utført for Bryggeri- og drikkevareforeningen i januar 2018. Når folk først handler fra Sverige, sitter hundrelappene naturlig nok løst. Det er artig å handle når prisene er hyggelige.

Liberalister ønsker frihet, en stor grad av frihet. Alle voksne personer skal ha rett til å putte hva som helst i egen kropp, så lenge det skjer med fravær av tvang. Om det er øl, Pepsi Max eller sjokolade, betyr ingen ting. Frihet over egen kropp er viktigst!

Dessuten bør de statlige inntektene reduseres, altså at befolkningen får beholde mer av egne penger. Politikerne har mer enn nok penger uten milliardene fra sukkeravgiften, enkelt og greit. Det gjelder å prioritere, noe norske politikere er dårlige på.

Mest lest

Arrangementer